Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)


362. 99279bb06f (válaszként erre: 360. - Gy.Ibi)
2009. okt. 3. 19:26
Még soha nem használtam villanysütőt. Nem is tudtam, hogy kikapcsol sütés közben. Biztos megállt volna a szívverésem, ha sütés közben látom, hogy nem világít a lámpa (mert van rajta egy lámpa, gondolom az közben is világít). :D))))
361. knezsu
2009. okt. 3. 18:58
a tusfürdővel is lehet spórolni: fürdőpamacs. kb. kétszer annyi ideig elég.
360. Gy.Ibi (válaszként erre: 356. - 99279bb06f)
2009. okt. 3. 18:48

Én meg direkt kicseréltem a gáztűzhelyem villanysütősre.A sütemények egyenletesen sülnek benne,ezért már megérte.Úgy okoskodtam,hogy a gáz folyamatosan ég,a villanysütő meg tartja a hőfokot,sokszor kikapcsol.

Jövőre nem lesz gázártámogatás.Jó lenne egy szakértő,aki kiszámolná melyik az olcsóbb?

2009. okt. 3. 18:30

Sziasztok!

Nálunk Solt környékén 40ft a krumpli

Itt a falunkba árulnak letojt tyukokat. 400ft db.

azzal lehet aztán sporolni..

2009. okt. 3. 17:53

Sziasztok Csajok!


Buci nudlit házilag hogyan kell csinálni? Aki tudja, légyszi úgy írja le, mint egy kezdőnek, mert azt még sohasem csináltam házilag, de szeretnék, megkívántam.. :-)

357. tulipan82 (válaszként erre: 332. - 99279bb06f)
2009. okt. 3. 17:52

Szia Zulu!


Nálunk (Győrben) 59 ft kilója. És az almának is. De persze függ attól, hogy hol/kinél veszed..

356. 99279bb06f (válaszként erre: 355. - Pné Veronika)
2009. okt. 3. 17:20

Sajnos villanytűzhelyem van, azt nem akarom használni, mert drága. Van egy kedves illető, aki kéthetenként kiküldi rám az elmüt. Így is van elég bajom velük, hát még ha felszalad a fogyasztásom, mert sütögetek. :(

Kapok egy másik tűzhelyet, amelyiknek a sütője is gázzal megy. Majd akkor krumplit krumplival fogok sütni.

Volt egy időben az Oktogonon egy étterem, ahol hatalmas, héjában sült krumplit lehetett kapni. Amikor megsült, akkor kettévágták, és a közepébe kérhettél sült bacont és sajtmártást. De finom volt! :)

355. Pné Veronika (válaszként erre: 354. - Pné Veronika)
2009. okt. 3. 17:10
Ja és az is bemelegíti a konyhát...(is).
354. Pné Veronika (válaszként erre: 352. - 99279bb06f)
2009. okt. 3. 17:09
Csinálj sütőben sült krumplit, lila hagymával, szalonnával, kolbásszal, ki mivel szereti... Igaz nem kalóriaszegény, de legalább nem túl drága. :-))
2009. okt. 3. 14:48

Itt a zsákos krumpli 50 Ft/kg, a sárga agria. Azért ezt veszem, mert hamar megfő, ráadásul nincs vegyszeresen kezelve, csak trágyázva van (még azt is kifaggattam, hogy azt honnan szerzi be:D)

De ez a piacos ár, mindig ettől az árustól veszem a krumplit.

2009. okt. 3. 07:39

Ebben a hidegben nagy ívben veszem az irányt a konyha felé, mert ott legalább meleget csinálok a tea és a kávé készítéssel. Lehet, hogy lesz egy kis bundás kenyér is. Attól is jó (büdös és) meleg is lesz. :)


Ezeket a rántott zöldségeket ki fogom próbálni. Köszi nektek.


Krumplit meg később fogok venni, hátha olcsóbb lesz.

2009. okt. 2. 22:54
Ha szeretitek a zöldségeket, próbáljátok ki a rántott paprikát. Meg nagyon finom a rántott répa és nekem ízlett a rántott zeller is, pedig nem vagyok vega. :-)))
350. Pné Veronika (válaszként erre: 346. - Veronika27)
2009. okt. 2. 22:52
:-)) Köszi, örülök, hogy tetszenek nektek(is). Nincs most időm minden egyes receptet neked átküldeni, de összeszedtem a naplóbejegyzések számait és a neveket, így könnyebben meg tudod nézni.
349. mmacus (válaszként erre: 332. - 99279bb06f)
2009. okt. 2. 22:29
80-100 Ft, az nagyon sok. Mi 38-40 körül vettük, több helyen, különböző árban. Férjem sokat van úton, munkájából kifolyólag, és lecsap az ilyen lehetőségekre. Ez konkrétan Nyíregyháza Debrecen között volt. És nagyon jó minőségű, finom.
348. mmacus (válaszként erre: 347. - Barracuda59)
2009. okt. 2. 22:26

Én így szoktam és eddig még mindig sikerült: liszt-tojás-morzsa-liszt-tojás-morzsa. Aztán tálcára rakom és kb 15-20 percre beteszem a fagyasztóba. Utána sütöm, de az biztos, hogy egy pillanatra sem lehet nem csak hogy otthagyni, még félrenézni sem:)

Próbáld meg, gyakran készítem, a család szereti. Ja, és a sarkokra fokozottan ügyelj a panírozáskor, ne maradjon ki egy pici hely sem. Sok sikert.

2009. okt. 2. 21:59

Ha már panirozunk, a rántott sajtot hogy szoktátok csinálni? Sokszor kifolyik a sajt a bundából:(


Újabban a sparban sok sajtot akcióznak, igy betárazok belőle, a férjem imádja a rántott sajtot, de néha csak a kabát jut neki, a bélés kifolyik:(

346. Veronika27 (válaszként erre: 345. - Barracuda59)
2009. okt. 2. 21:42

:DD

Ebben igazad van.

Nagyon jó, hogy feltette a recepteket!

345. barracuda59 (válaszként erre: 344. - Veronika27)
2009. okt. 2. 21:40
Húúú, nagyon köszi! Megtaláltam. Sajnos a gyomrom már nem igazán bir elviselni ilyen kihivásokat (az előke is a nyakamba van már:D), úgyhogy megyek a konyhába és keresek valamit..:) teli pocóval könnyebb nézegetni...
344. Veronika27 (válaszként erre: 330. - Barracuda59)
2009. okt. 2. 21:33
Veronikának olyan naplóját keress (interaktivitás), hogy Válogatott édességek.
343. 99279bb06f (válaszként erre: 342. - Barracuda59)
2009. okt. 2. 21:33

Hihihi :))))


Barátnőm lereszeli a húslevesbe való zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé), a hagymát dinsztelve - tesz hozzá rizst, majorannát, fekete borsot és ezzel tölti meg a tyúk hasát, bevarrja és megsüti. Állítólag nagyon finom.

Na most már ebből is ennék. :(

2009. okt. 2. 21:28
Most már az én gyomrom is kezd korogni... épp recepteket keresgélek... már tudom, mi a mazohizmus:)
2009. okt. 2. 21:26

Mifelénk nincs még olyan hideg, idebent 25 fok van. Legalábbis egész nap süti a nap a lakásunkat, ami nyáron nem annyira jó, de télen azért jól jön:D


A karfiolt, brokkolit néztem múlt szombaton a piacon, de 200-250 Ft körül volt kilója. A rántott brokkolit jobban szereti a férjem, mint a karfiolt. Tényleg, zöldségfasirt is nagyon fincsi belőlük! Abba mehet mindenféle, ami épp akad a hütőben:)

340. 99279bb06f (válaszként erre: 338. - Gy.Ibi)
2009. okt. 2. 21:18

Tényleg! Rántott karfiol! Áááááááá! Éhenhalok!

Mikor lehet majd dögivel venni a karfiolt? Remélem még nem maradtam le róla?

339. 99279bb06f (válaszként erre: 337. - Barracuda59)
2009. okt. 2. 21:16

Mostanában én sem kívánom annyira a húsokat, inkább zöldségezek, és sok gyümölcsöt eszem. Látszik is, mert megint híztam. :(

De most jól jön egy kis zsír, mert majd megfagyok, olyan hideg lett. :(((((

338. Gy.Ibi (válaszként erre: 336. - 99279bb06f)
2009. okt. 2. 21:16
Én krumplit is szoktam rántani.Nem kell előfőzni,kb.fél cm-es karikákra vágom.A karfiolt se főzöm előbb meg,apró rózsáira szedem,úgy panírozom.
2009. okt. 2. 20:58

Hmm, a rántott hagymakarika tényleg nagyon fincsi:)

Én nem igazán szeretem a húst (bár nem vagyok vegás), igy ha a fiúknak húsos ételt csinálok, akkor azért magamnak is próbálok kedvezni. Pl a pörköltbe teszek gombát is (igy kevesebb hússal is kiváló), igy nekem is van mit enni belőle:D

A gombát meg be szoktam tárazni a fagyóba. Lepárolom és adagokban lefagyasztom, igy egy gombapörki nokedlivel 20 perc alatt megvan (előfordul, hogy a főzésre csak nagyon kevés idő jut...)

336. 99279bb06f (válaszként erre: 335. - Barracuda59)
2009. okt. 2. 20:48

A másik fórumon meg pont a sárgarépa főzeléket írták, úgy megkívántam. :)

Rántva is nagyon finom lehet!

A rántott hagymakarikákat is szeretem, krumplipürével.

335. barracuda59 (válaszként erre: 334. - 99279bb06f)
2009. okt. 2. 20:47

Uff, hát az úgy tényleg nem éri meg:( megyeszékhelyen lakom, itt viszonylag közel van a nagybani.


A receptekhez jut eszembe: az egyik ismerősöm rántott répakarikákat mondott, hogy milyen finom (azt mondta, olyan az ize, mint a rántott gombának). Félig megpárolja a karikára vágott répát, bepanirozza ugyanúgy, mint a rántott husit és kisüti. A kismanói imádják:D egyszer már én is kipróbálom...

334. 99279bb06f (válaszként erre: 333. - Barracuda59)
2009. okt. 2. 20:43
Csak őstermelőktől tudok venni, mert a legközelebbi nagybani az 6 ezer forintnyi benzinembe kerülne. Olcsóbb nekem, ha helyben veszem meg.
2009. okt. 2. 20:35

A krumplit, egyéb télire elteendő dolgot szerintem nagybani piacon érdemesebb megnézni, ha elérhető közelségben van.Csak korán kell kelni:(

A nagybanin vettünk rengeteg sárgabarit, abból lekvárt csináltam, volt kolleganőm paprikát, paradicsomot, hagymát vett (ő meg lecsóban utazott:D)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook